keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Meksikolainen sipsisalaatti

Kävin eilen lähikaupassa ennen salille menoa ja ovella muistin, etten ollut syönyt päivällä vielä yhtään mitään. Samaisessa kaupassa sijaitsee Mäkki, joten ajattelin poiketa pikaruualle. Koska olin menossa salille ajattelin ettei hampurilaiset olis nyt paras vaihtoehto näläntunteen siirtämiseen. Päätin ostaa fajitas mikälie salaatin. Maksoin salaatista siis 8 euroa (okei, 7,95), pelkästä salaatista. Maksan kyllä mielelläni hyvästä ruuasta mutta nyt saamani tuotteen hinta-laatusuhde tuntui kusetukselta. Tyhmä maksaa. Esimerkiksi sellainen oranssin keltainen huoltamoketju myy lähes mihin tahansa vuorokauden aikaan noutopöytää kymmenellä eurolla, joka sisältää alkusalaatit, pääruuan, juomat ja jälkiruoka kahvin. Siis kaksi euroa hintaa päälle ja saat parempilaatuista settiä ja niin paljon kuin jaksaa syödä.

Hyvän tovin kuluttua tilauksesta mun eteen kiikutetaan ruisleipäpaketin näköinen pikkuinen pahviloota. Okei, on varmasti parempi kuin ne muoviset kulhot ympäristön kannalta. Mutta sisältö ei ihan vastannut odotuksia. Siellä oli jäävuorisalaattia, maissipaloja, jauhelihapihvipaloja, natsoja, jotain kastiketta ja pari punapapua. Maistelin suolan ja ehkä etikan makua suussani koko kauppareissun ajan, nälkäisenä. Ajattelin, että mitä vittua? Mä teen ton setin ite.

Yleensä mä en kauheasti kokkaile, mutta saatavilla olevat elintarvikkeet tuntuvat olevan enemmän tai vähemmän kuraa. Olen nyt parissa kotikokeilussa huomannut, että itse tehty on paljon parempaa. 

10 min Fajitassalaatti

1 pussi natsoja
1 rasia jauhelihaa
1 jäävuorisalaatti
1 purkki punapapuja chilikastikkeessa
1 purkki maissia
1 cheddarjuusto
1 jotain muuta juustoa

Tää on niin älyttömän helppo tehdä ja aikaa koko settiin menee maksimissaan kymppi. 
Jauhelihaan sotkin yhden kanamunan, fiiliksen mukaan papuja, maustoin aromatilla, 3 valkosipulin kynttä ja päälle vähän vehnäjauhoja. Sekottelin ja paiston pannulla epämääräisiksi möykyiksi.

Tässä siis kaikki ainekset mitä salaattiin sopivaan jauhelihapihviin riittää. Koostumuksen ei tarvitse olla liian kiinteä ja pihvimäinen, joten mureneva versio riittää hyvin. Taisin heittää mausteeksi vielä hieman grillimaustetta. 


Lihat paistui ja sekottelin sillä välin muut ainekset salaattikulhoon.. 


Juustot oli aika helppo viipaloida. Kaapista löytyi goudajuustoa tuohon päälle (miten kuvat saa käännettyä?)

Ja lopuksi sotkin vielä jauhelihat sekaan. Kaapista löytyi eilistä itse tehtyä valkosipuli-yrtti-smetanaa, jokä kävi maukkaasta salaattikastikkeesta. 


Lopputulos: hyvää salaattia, paljon enemmän ja edullisemmin.

Onneksi tuli käytyä eilen pikaruokaravintolassa. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kirjoittaa minulle kommentteja, ehdotuksia, tsemppauksia, mitä mieleesi tulee :)